Nästa gång du behöver handtvätt kan du använda handtvål

Kom ihåg att tvätta händerna i dessa tider. Men du kanske inte har rätt typ av handtvål hemma för att få ett riktigt gott virusskydd. En pandemi kan absolut fungera som väckarklocka för att du ska börja praktisera korrekt handtvätt.

Handspriten tar inte alla bakterier.

Det är en allmän uppfattning att handsprit hjälper mot corona. Folk byggde upp stora lager av handsprit hemma. Nu undrar allt fler om handspriten faktiskt biter på viruset.

Det är faktiskt så att handspriten har svårt att hantera en vanlig förkylning. Om du vill ha rena händer för att skydda dig mot virus och bakterier är det bäst att praktisera korrekt handtvätt. Det är fakta som inte har förändrats bara för coronaviruset.

Använd handtvål för att skydda dig

handdesinfektion

Genom att använda en antibakteriell tvål dödar du smittan snabbt och enkelt. Tänk på att tvålen är alkoholfri. Det finns bakteriedödande tvål som är mild och skonsam mot din hud men aggressiv mot virus och bakterier. Du kan till exempel köpa Smittstopp handtvål.

I förkylningstider är det extra viktigt med bra rutiner för handtvätt. Tvålens kvalitet är av avgörande betydelse. Glöm inte att spola av händerna efteråt.

Det är också viktigt att tvätta händerna regelbundet. Ta för vana att använda handtvål efter varje toalettbesök. Det är viktigt att tvätta händerna direkt när man kommer hem. Ha tvål i de rum där du vistas ofta. Det gör att man inte glömmer.

När får du smitta på dina händer?

Det är viktigt att ställa sig den frågan. antibakteriell spray Snöa inte in på bara handtvål.

Kolla i förrådet så att du har bakteriedödande medel hemma, det kan komma väl till pass nu. Oftast är det lika viktigt som handdesinfektionsmedel. Om du använder en bra spray så kan du även få en god ytdesinfektion.

Tänk på andra i tider likt dessa. När barn i din närhet har influensa symtom ökar risken för att du kan bli smittad. Du ska aldrig underskatta en bra handtvål vid handtvätt.

Vi måste göra vad vi kan

Det räcker inte bara med en bra handtvål man måste komma ihåg att tvätta händerna också. Fyll på ditt lager där hemma så att det inte tar slut. Se även över lagret på jobbet.