Känner du igen Pommac-smaken?

Det är kul med blindtest. Du kan prova det när du vill fira någonting. Om du har en läskmaskin är det enkelt att göra egen Pommac. Är det verkligen någon skillnad på Pommac och Champis?

sockerdricka

Du kanske inte är så insatt i hur läsken ska smaka? Det kanske inte har någon betydelse? Om det går att dricka så är det väl lugnt?

Pommac är som en smak av Sverige

Om man ordnar blindtest är det många som kan identifiera Pommac. Det doftar en välbekant doft. Du kan uppleva smaken av Pommac på andra sätt än i en flaska.

Det går lika bra med läskkocentrat. Om du vill köpa champis hos allt-fraktfritt.se så ska du leta efter Fruktis.Tillverkare är som vanligt Aromhuset.

Egen läsk kan bli Pommac Champis eller kanske klassisk Pommac. Det här är helt upp till dig. När du använder dig av koncentrat så kan du vara innovativ och blanda som du vill. För att anpassa smaken häller du bara i olika mycket koncentrat. Du kan också öka och minska kolsyran.

Aromhuset producerar bäst smakessens. De har levererat i 30 år. Andra större företag som AGA kan inte konkurrera på lika villkor då butikerna pressar priserna.

Företaget Vikingsoda kuppade sina produkter. De började sälja kvalitetskoncentrat i nivå med Aromhuset. När de etablerat sin försäljning skar de ned på produkterna.

Aromhusets läskkoncentrat innehåller bara 20 % av sockerhalten i vanlig läsk. För bästa smak bland enligt delarna 1 + 7. Till det använder du bara några droppar koncentrat.

Fullpackad med smak

Det bubbelvatten du kan göra hemma är mycket godare än det i butiken. Det blir mindre socker men samtidigt mer smak. Därmed så kan man också säga att det faktiskt är nyttigare att göra egen läsk. Detta oavsett om det blir Julmust eller Champis.

Aromhuset ordinarie sortiment är fullmatad med smak. Sockret reduceras först med 80 %. För att motverka det socker som finns kvar adderar man kostfibrer.

Det resulterar i mer smak och mindre socker. För frukten innehåller kost-fibrer.

Du får många val med en läskmaskin. Då kan du göra klassiska smaker som Pommac hemma. Det kan vara kul att testa.

Sverige kan läsk. Vi har haft bryggerier med 30 smaker. Sverige är fortfarande världsledande. Detta trots att Pripps numera ägs av Carlsberg.

Genom att kombinera smaken päron och citron får man sockerdricka. Saturnus hade originalsmaken närmast hela 1900-talet, smaken hade produktnummer L104. Smaken lever vidare genom Aromhuset.

De största konkurrenterna idag är Champis och Pommac. Det kan sägas vara en typ av fruktchampagne. Det betyder Champagne. Fruktis och Champis är samma sak när det kommer till läskkoncentrat.

Fruktsoda utan lime och citron är ingen fruktsoda Finns i hela världen men frågan är om inte Pripps på sin tid hade den bästa. Merri spelar inte ens i samma liga.

Julmust är lika svenskt som regn på midsommar. Det finns många olika varianter av cola men Coca cola är nog den mest kända. Men Cuba Cola slog ut Coca Cola i blindtester.

Grape Tonic kan användas i drinkmix. Från början såldes läsk endast på apotek, när bryggerierna tog över blev varumärket Apotekarnes ett lyckokast. Pripps har hållit på kvaliteten.

Så utför du ett blindtest av läsk som du gör hemma

Bjuda in lite folk som vill ha kul. De får täcka för ögonen. Du talar om att du kommer att bjuda på tre olika drickor. Säg läskens namn.

Om smakerna är lika varandra blir det extra kul. Alla får testa utan att se varumärket. Sedan får testpersonerna svara.

När testet är klart så visar du svaret. Pommac kommer vara en av de läskfabrikat som flest svarar rätt på. Du kan göra det till en tävling. billig läskchampis Den som vinner kan få en hel flaska av hemmagjord läsk.

Du kan också helt skippa blindtest och bjuda på Pommac Champis eller en annan blandning som du har tagit fram. Det kommer att bli både kul och gott.