För effektivt virusskydd bör du ha antibakteriell tvål hemma.

Antibakteriell tvål är livsviktigt att ha tillgång för att tvätta händerna med. För att skydda dig, tvätta händerna ordentligt med handtvål så att alla bakterier och virus dör. Den ger dig ett virusskydd som är otroligt viktigt i en tid då vi inte ens vet hur vi på bästa sätt ska skydda oss mot coronavirus. Skydda dig med antibakteriell tvål för att effektivt se till att du inte smittas.

Hemma vill du ju också ha antibakteriell tvål, men vilken?

Antiseptisk tvål och handsprit finns i behållare på sjukhusen som kan användas fritt av besökare och personal. Du behöver troligtvis byta ut din handtvål hemma. Smittstopp Handtvål och andra liknande är tvålar som är effektiva och som rekommenderas.

basala

Använd inte bara handsprit, mot virus så är det inte tillräckligt och du behöver även tillägga annat skydd så som handtvål. Att det inte går att köpa handsprit från apoteket för att de sålt slut betyder inte att det här är bättre än vanlig bakteriedödande tvål. Välj en typ av desinfektion som fungerar väl som virusskydd

Visste du att det inte alls är säkert att handsprit fungerar som desinfektion då du till exempel drabbas av en förkylning? Olika ytdesinfektionsmedel fungerar på olika sätt. Du måste veta vad som ger ett bra virusskydd.

Se desinfektion som din räddare i nöden

Om du använder desinfektion först när du är smittad så är det försent. Tvätta alltid händerna när du går på toaletten. Du får ett virusskydd som är konstant uppdaterat helt enkelt.

desinficera

Det är inte ovanligt att man struntar i att tvätta händerna efter ett toalettbesök. Ibland kan man höra att men inte behöver tvätta händerna om man inte har rört någonting. Du kan inte undgå från att vidröra ytor inne i badrummet, då för du bakterierna vidare ut i andra rum.

Ett bra virusskydd kommer inte gratis

I början hette det att corona inte var värre än en vanlig influensa. De som blickade söderut och såg vad som hände i Italien insåg dock att det var fråga om något mycket allvarligare.

Vid pandemier hjälper sällan vanlig handdesinfektion. Antibakteriella produkter har många användningsområden. Det betyder att du får ett flyttbart virusskydd.

Produkterna som du använder måste vara både säkra och effektiva

Fall inte för handspritens lockelser. desinfektor Det är inte sant. Det är inte alltid säkert att använda handsprit mot virus. Du tror att du får ett virusskydd men om du inte får det är du i större fara än om du hade valt vanlig handtvätt.

Bra skydd handlar om mer än bara bakterier och virus. Välj skonsamma produkter som skyddar dig på riktigt. Det är inget vidare. Det gäller särskilt om du ska gnugga in det flera gånger dagligen.

Välj istället en mild men effektiv vattenbaserad antibakteriell handdesinfektion som fungerar minst lika bra som antiseptisk tvål. Smittstopp och Forte handdesinfektion finns på nätet även när andra tillverkare har slut. Använd det på händerna.

Du kan spraya grönsaker med kolloidalt silver och ändå äta dem när sprayen har torkat. Spraya på produkten och undvik att ha dem i karantän.

Du kan använda sprayen vid desinfektion även när det inte är pandemitider. Köp den så att du har den hemma.
Idag vet man att handsprit inte är så effektivt som man tidigare trott.

Handsprit kan också i långa loppet vara skadligt mot huden på dina händer. Handsprit är starkt mot händerna och kan ge problem, speciellt för de som redan har torr hud och/eller problem med t.ex. psoriasis och eksem. En handdesinfektion som är katjonisk vattenbaserad är att föredra då det påverkar huden mindre.

Din tvål hemma kan dock vara ett bra komplement ändå. Det sägs att 30 sekunders skrubbande med riklig mängd tvål i händerna skyddar dig ordentligt mot virus. Till och med mot Corona funkar det att vara noggrann vilket det ger ett bra virusskydd mot.

Antiseptisk tvål, räcker det med den eller?

Pandemisk influensa kräver mer än bara desinfekterade händer. Smittad kan du bli på fler sätt. Corona är knepigt då man inte alltid vet att man är smittad och kan därför vara smittbärare.

Det räcker alltså inte att vara bra på att tvätta händerna utan du måste städa och rengöra ytor du vanligtvis berör. Du behöver effektiv ytdesinfektion som sörjer för att du inte får smittan på händerna igen efter att ha tvättat dem.

Hur kan du desinficera ytor i ditt hem på ett praktiskt sätt?

För att få rent ytorna hemma så kan man använda rengöringsmedel som man använder med trasor. Effektiviteten med att annars spraya med antibakteriellt medel bör ju kännas bättre och smidigare. Det här är bättre än att till exempel ta desinfektionssprit och gnida den över bord, handtag och bänkar.

Att rengöra med bakteriedödande spray gör allt mer effektivt och mindre energislösande vilket gör att du kanske gör det oftare. Spraya på allt du bär med dig utifrån, även alla matvaror som du handlat hem. De områden du till vardags besöker, såsom arbetsplatsen, kan du då också rengöra med sprayen.

Grönsaker och frukt kan sprayas med kolloidalt silver och självtorka, all smitta dödas och silvret kan förtäras. Bästa fabrikat är IONplus.

Att konstant vara skyddad är extra viktigt om du rör dig utanför hemmet och det är därför viktigt att alltid ha tillgång till desinfektionsmedel.

Under influensatider så är handsprit en vanlig produkt folk har med sig då man anser att det är lätt att bära. Handdesinfektion kan man också ta med sig på ett enkelt sätt, och de är generellt bättre. Se till att ha ett effektivt virusskydd med dig när du lämnar hemmet, genom att alltid ha en antibakteriell tvål.