Du vet väl att du kan desinficera med ytdesinfektion

Det är inte konstigt att många känner sig villrådiga då vi drabbas av en pandemi. Ingen har någon tidigare erfarenhet av viruset och då blir man lätt orolig. Sverige gick tidigt sin egen väg och det kan få konsekvenser. Oavsett läge kan du ändå se till att desinficera dig och ytorna runt dig.

Du måste desinficera

Du ska inte använda handsprit för att desinficera. Du kanske tror att det är bra bara för att handdesinfektionen har en stark lukt? Vi vet sedan tidigare att handsprit inte kan döda alla virus.

Om du vill använda handdesinfektionsmedel kan det vara klokare att välja en antibakteriell handdesinfektion med pump eller spray, som inte har alkohol. Det ersätter inte den dagliga handtvätten. Försök att tvätta händerna i minst 20 sekunder.

En antibakteriell handtvål ger ett bra skydd. Händerna ska tvättas så ofta det går. Har du varit utomhus ska du tvätta händerna. Gör det inte bara om du har symtom. Det är viktigt att använda tvål. Det ger ett bra grundskydd.

Oftast glömmer man ytdesinfektion men det får man inte göra

Runt omkring oss finns bakterier. Det är inte bara under influensatider som du behöver vara uppmärksam. Saker som du köper med dig hem kan ha bakterier på sig.

När det råder pandemi är det särskilt viktigt att tänka på detta. Du kan behandla matvaror, frukt, grönsaker och annat som du köper hem med bakteriedödande kolloidalt silver som är lätt att spraya på och låta torka och äta efteråt. En bakteriedödande spray ger mycket god spridning. Den effektiva sprayen tar död på de flesta virus.

Ha rätt produkter redo året om för att skydda dig

I och med att det finns varningar för att det inte fungerar så bra med handsprit mot virus behöver du inte deppa när det är slut på handsprit på apoteket. Du kan använda dig av riktigt bra antibakteriell tvål och en katjonisk vattenbaserad handdesinfektion som ger dig gott skydd.

Fyll på lageret så att det inte tar slut, nu behövs det mer än någonsin. Detta måste du ha hemma. Produkterna som du sprayar på måste tåla sprayen.

dax

Gör ytdesinfektion någon skillnad?

En bra ytdesinfektion är guld värd i ditt hem. Nu vet man att coronaviruset är luftburet. Det problemet minskar om du har rena händer.