Du vet väl att coronaviruset är en pandemi?

Vi har fått en ny fiende och det är inte ryssarna. Coronaviruset är en typ av pandemi som kan visa sig vara väldigt dödlig. Coronavirus finns överallt. Men du kan göra mycket redan nu.

Ett dagligt intag av C-vitamin är grunden till ett starkt immunförsvar. Många tycker att Ester-C är bäst, men det är också en av de dyraste tabletterna. Då är det enklare att köpa askorbinsyra eller kalciumaskorbat i pulverform, de har ungefär samma verkan men är mycket billigare.

Just nu har vi en pandemi som kräver god handhygien

Om du har smutsiga händer kan du föra bakterier vidare. Vi tänker inte alltid på hur ofta vi för händerna till ansiktet. Om du har coronavirus på händerna som du sedan för till ansiktet så kan det vara kört.

Smittstopp

Under en pandemi är det viktigt att tänka lite extra på vilken handtvål du använder. Handsprit är inte att rekommendera mot coronaviruset. Du behöver alltså inte vänta på att de ska få handsprit på apoteket igen!

Handspriten dödar inte alla virus. Handsprit tvättar loss allt fett från händerna och dödar alla de bakterier som finns på huden och skyddar oss mot virus.
Efter spritningen har man tappat sitt naturliga skydd och virus har fullt tillträde. Händerna är inte rena bara för att du använt handsprit. Du kan smittas med flera olika sjukdommar.

Många som använder handsprit får sår och torra händer. Forte eller Smittstopp är mycket bättre alternativ.

Med bakteriedödande handtvätt kommer du mycket långt. Du ska se till att använda en antibakteriell tvål efter varje toalettbesök och innan du lagar mat. Det är bra att använda en antiseptisk tvål innan matlaging.

Just nu är det lång leveranstid på de flesta varor, men butiker som prisad.se, köpapris.se och allt-fraktfritt.se har det mesta hemma för leverans.se, köpapris.se och allt-fraktfritt.se brukar ha när alla andra har slut.

Begränsa din kontakt med andra

Vi måste vara extra försiktiga nu när det råder en pandemi. Vi måste försöka att hålla smittan nere.

Vi har chansen att utrota pandemiN om alla hjälps åt. Smittstopp varusortimentet info Det har vi sett i flera länder där man tog krafttag och till och med låste in städer från resten av landet för att hindra smitta att sprida sig.

Avhåll dig från att anordna fester under en pandemi. Det är svårt att stoppa coronavirus då det sprids via luften. Man kan vara symtomfri men smitta ändå.

Lär dig hur du kan desinficera ytor på ett effektivt sätt

Medel för ytdesinfektion är bra att ha oberoende av vad som händer. Det behöver inte vara mer avancerat än en bakteriedödande spray. Om du har vanan innen så kan du hantera en pandemi på ett bättre sätt.

Just nu måste du vara extra noggrann med sådant som du beställer hem eller handlar, se till att det inte för smittan vidare. Ytor av plast är coronavirusets favorityta. Kanske har någon nyst på den vara som du köpt, då kan du vara illa ute.

Handla inte hela tiden!

Då kan du göra dig redo för pandemi. Handlar du ofta så kan du träffa personer med coronavirus. Prova att storhandla för att minska risken för smitta. Prova att använda engångshandskar som du sedan slänger bort.

Du kan även använda handskar när du handlar för att minska risken för smittspridning. Om du har med dig den antibakteriella sprayen så har du ett bättre skydd. Det fungerar bättre än handsprit.