Är det sant att handdesinfektionsmedel hjälper mot coronavirus?

Många är rädda just nu. Vi måste tänka på alla dem som ingår i riskgruppen för coronaviruset. Då måste vi använda bra handdesinfektionsmedel.

Skydda dig själv och alla andra i din närhet med handdesinfektion

Men coronaviruset kan vinner ofta över handspriten. Det är inte alla som blir smittade som får influensa symtom eller de andra tecknen som vi har lärt oss om.

Du vet inte om du kan smitta andra. Tiden är mogen att tänka på handdesinfektion. Om du använder handdesinfektionsmedel på rätt sätt kan det faktiskt leda till att andra som kunde ha dött av Corona inte blir smittade.

HANDDESINFEKTIONSMEDEL kan användas i kök och badrum!

Myten om handsprit lever kvar. Det är känt att handspriten inte dödar alla virus. Våra vanligaste virus överlever handspriten. Du kan antingen använda vattenbaserad handdesinfektion eller lära dig mer om handtvål.

Se efter om du har en antiseptisk tvål i köket. Välj en tvål som är skonsam mot din hy. En antibakteriell tvål gör nytta hemma.

handtvätt

Du behöver inte handsprit. handsprit apoteket Att det inte finns mer handsprit på apoteket är inget problem. Oftast räcker det med tvål för att få handdesinfektion.

En vattenbaserad handdesinfektion är lika effektiv som andra alternativ då den dödar alla virus.

Ett starkt medel är inte nödvändigtvis bra mot coronavirus

Coronavirus kanske överlever ändå. Om du använder handsprit så kan huden bli torr och spricka. Särskilt när du vill desinficera dina händer flera gånger om dagen. Det kan hända att vissa handskar ger ett bättre virusskydd än handsprit.

Det är också viktigt med god ytdesinfektion

Om du har en bra antibakteriell spray hemma så får du ett extra skydd. Handtag kan för smittan vidare. Hitta på olika sätt att öppna dörrar på. Eller så bär du handskar för att undvika att få smittan på dig.

Använd den bakteriedödande spray för att spraya på dörrhandtag. Då vet du att du är skyddad. Fyll på ditt lager av antibakteriell spray så att det inte tar slut.

Tänk på ytdesinfektion också. Då får du ett säkrare hem.