Är det rätt att använda handsprit för att inte drabbas av pandemi?

Virus är många till antalet. Coronavirusets struktur är helt unikt. På så vis är det lättare att döda. Handsprit är dock inte den bästa skyddsmetoden i detta fall.

Handsprit

Först och främst måste man förvissa sig om vilket virus det handlar om, sedan kan man behandla pandemi. Håll alltid en god handhygien. Att använda rätt typ av desinfektion kan vara avgörande vid en pandemi.

Ska man välja tvål eller handsprit?

Det är lätt att tro att handsprit skyddar vid en pandemi. Det är enkelt. Virus omges oftast av ett hölje som tvål kan angripa. Tvål är fettlösande därför kan det i många fall räcka med att använda tvål och vatten.

De flesta ur vårdpersonalen rekommenderar ju handtvätt före handsprit. Man ska dock inte glömma att handsprit kan neutralisera coronavirus, men det betyder inte att det är borta. Då det inte är en garanterad metod så ska du inte välja det som förstaval.

Handsprit och handtvätt har ungefär samma verkan mot coronaviruset. Det finns andra desinfektionsprodukter att använda sig av.

Köp alkoholfri handdesinfektion

Handsprit fungerar inte alltid som det var avsett. Handsprit måste gnuggas in för att vara verksamt. Annars får du inte den effekt du vill ha.

Kanske kan en antibakteriell tvål vara bättre. Välj en typ av desinfektion som fungerar väl som virusskydd

Visste du att det inte alls är säkert att handsprit fungerar som desinfektion då du till exempel drabbas av en förkylning? Det är inte så enkelt att varje form av ytdesinfektion för händerna fungerar på likvärdigt sätt. Utan ett bra virusskydd har vi inte mycket att sätta emot.

Se desinfektion som din räddare i nöden

Du måste använda dig av desinfektion hela tiden. Tvätta alltid händerna när du går på toaletten. Då tar du död på virus och bakterier, det är helt enkelt ett bra virusskydd.

handsprit

Det kan förvåna hur många som tänker att de inte behöver handtvätt efter att ha kissat. En vanlig uppfattning är att man bara behöver tvätta händerna om man tagit i något. Det är ändå lätt hänt att föra med sig bakterier ut från badrummet.

Du måste göra vad du kan för att få ett bra virusskydd

Coronaviruset likställdes inledningsvis med influensa. Italien förstod dock ganska snabbt att det var frågan om någonting mycket värre än en influensa.

Coronaviruset kräver dock att vi är extra noga med våra rutiner. Nu finns antibakteriell spray att köpa i handeln. En enkel väg till ett bra virusskydd.

Viktigt med bakteriedödande produkter som är säkra att använda

Du kanske tror att det är bäst att köpa handsprit. handsprit apoteket Det är inte säkert att det är sant. Det är inte alltid säkert att använda handsprit mot virus. Kanske överskattar du då hur bra virusskydd som du egentligen har.

Bakterier och virus är inte allt. Välj skonsamma produkter som skyddar dig på riktigt. Prova med produkter som du faktiskt tål att använda. Var särskilt uppmärksam på det om du använder produkten ofta.

Välj istället en mild men effektiv vattenbaserad antibakteriell handdesinfektion som fungerar minst lika bra som antiseptisk tvål. Smittstopp och Forte handdesinfektion finns i handeln idag. Den kan du använda för dina händer.

Kolloidalt silver är ätbart när det har torkat helt. Då kan du bortse från tredagars karantän.

Du kan alltid använda bakteriedödande spray som desinfektion. Man vet aldrig när man behöver den.
Tvål gnider vi in på ett helt annat sätt. Dessutom kan du välja antibakteriell spray som är utan alkohol och som ger mycket bättre effekt.

När ska du vara extra noggrann?

Många gör misstaget att vänta för länge med sin handdesinfektion. Om du redan har vanan inne för att tvätta händerna så är det ingen fara.

Det finns alkoholfria varianter som är mycket bättre än handsprit. Om du bara vet hur sortimentet ser ut så kan du vara väl skyddad vid en pandemi.

Det finns skonsamma alternativ

Tänk på att bakteriedödande spray med alkohol kan ha en slitande effekt på händerna som blir mycket obehaglig. Då kan du få sår på huden. Det kan göra väldigt ont.

Virus har lättare att ta sig in via öppna sår. Som du förstår så är inte handsprit det bästa valet vid en pandemi. Då kan Smittstopp, Forte och Pandemstop vara bättre alternativ. Dessa medel återfuktar huden så att den inte torkar ut.