Vanliga TA-system

Vanliga TA-system

Marknadens TA-system levereras av en uppsjö olika tillverkare. Självklart är det flera faktorer som spelar in när man ska välja. Exempelvis är ju priset väldigt angeläget, men det bör inte vara bestämmande. Att endast välja det billigaste alternativet kan bli dyrt för verksamheten i framtiden om det visar sig att systemet inte uppfyller vissa krav och måste bytas ut. Välj TA-system noggrant efter behov är det bästa rådet som kan ges.

Memnon Networks har över 100 000 nöjda konsumenter och ett av deras främsta TA-system är Web-TA. Det finns cirka ett hundratal transportörer uppkopplade till Web-TA och listan fylls kontinuerligt på. Främst är systemet avsett till de som ofta använder sig av transportörer såsom DB Schenker, DHL, DSV eller Posten.

Fler än 15 000 konsumenter utför dagliga bokningar via tjänsten. Alla nya kunder erbjuds 30 dagar alldeles kostnadsfritt. Det ger tid åt den nya användaren stifta bekantskap systemets funktioner. Tiden fungerar även som en möjlighet att bestämma sig om tjänsten är värd att satsa fullt ut på. Memnon Networks har daglig bemannad support.

Centiros är ett annat bolag på marknaden som erbjuder TA-system. Deras avsikt är att tillhandahålla marknadens bästa transportstöd. De erbjuder standardiserad flexibilitet från molnet. Och det är bland annat möjligt att göra förändringar utan att det påverkar befintlig arbetsgång. Välj transportörer ur Centiros lista och till en fast kostnad kan man lägga till nya. Den unika affärsmodellen i systemet ger användaren grepp över utgifterna.

Centiro kan assistera användaren att även lägga till utländska transportörer i systemet. En oerhört omtyckt funktion är AT-väljaren som per automatik väljer transportör åt användaren. Valet av transportör är baserat på varje given situation. Därutöver ger Centiros öppna arkitetur tillfälle att etablera integrationer mellan TA-systemet samt användarens övriga system. Faktum är att Centiro ligger i framkant vad gäller just integrationer.

Ännu en stark leverantör på marknaden är Unifaun vars flaggskepp heter Unifaun Online. Det är ett TA-system som minst granterar de vanligaste grundfunktionerna som hantering av etiketter, frakthandlingar, tulldokument, sändningslistor, rapporter med mera. Flera av funktionerna kan administreras av ett obegränsat antal användare.

Det ges möjlighet att välja mellan Standard alternativt Plus som båda ger åtkomst till de transportörer som användaren anser nödvändiga. Bland annat Bring, DB Schenker, DHL, DSV och Posten. En attraktiv fördel med Unifaun Online är att användaren endast betalar per leverans och behöver följaktligen inte tänka på kostnader som installations- och licensavgifter samt support- och uppdateringskostnader. Unifaun är generösa nog att potentiella kunder ges möjlighet att prova en demoversion av Unifaun Online. Den potentiella kunden kan då smidigare ta ställning till produkten.

Dessa leverantörer är pålitliga samt etablerade, men det finns ännu fler på marknaden som kan vara av intresse. För att bli fullständigt säker över sitt val bör man undersöka så många alternativ som möjligt. Många potentiella kunder vill helst kunna prova olika TA-system kostnadsfritt för att ges tillfälle att göra en grundläggande utvärdering.

En del vill frånsett att testa systemets funktioner dessutom undersöka användargränssnittet och stifta bekantskap med designen. Det är rentav faktorer som kan vara bestämmande i jämförelsen av två i övrigt likvärdiga TA-system.